tirsdag 16. mars 2010

Studietur i Istanbul


Ut fra disse bildene å bedømme gjorde vi ikke så mye annet i Istanbul enn å spise. Vi spiste riktignok god mat i store mengder, men fikk gjort en hel del annet også.

I år reiste Film-klassen på studietur sammen med Teater-klassen. Planen var at elevene i Teater-klassen skulle spille i årets langfilm - nå ble de i steden fordelt på tre kortfilmer, som ble spilt inn rundt omkring i byen. Deadline for første ferdige versjon av filmene er allerede mandag, så i løpet av kort tid vil du kunne se filmene her.





De to første dagene etter ankomst i Istanbul, og hotel Erbil, var Teaterklassen på sightseeing sammen med lærerne, og besøkte bl.a. Aya Sofia, den Blå Moske, den Egyptiske krydderbasaren og den store basaren i sentrum av gamlebyen, alt sammen godt innenfor gangavstand fra hotellet.

I mellomtiden fartet Film-elevene rundt i alle de tre delene av Istanbul - den Asiatiske og Europeiske, i tillegg til gamlebyen - og fant locations for filmene sine. De fire siste dagene var satt av til innspilling, og alle gruppene klarte å fullføre alle scenene.

Hver morgen og de fleste kvelder møttes vi alle sammen, og gjennomgikk hva som hadde blitt gjort. Det blir mange gode og rare historier av tre filmteam på location-filming i en fremmed by, men samtlige kom fra opplevelsen uten større skader.


Noen kvelder spiste vi middag sammen på diverse mer eller mindre eksotiske restauranter, og vi fikk også med oss litt ikke-eksotisk kaffe fra Starbucks... Mange inntrykk, mye morro og masse jobbing i løpet av en uke på tur.

0 kommentarer: