mandag 15. mars 2010

Awesome Magician - Håkon Rydland

Straks kommer en rapport fra studieturen i Istanbul, men først litt film (det kommer mange av dem fremover).

Vanligvis jobber vi frem prosjekter i klasserommet. Elevene jobber i grupper og får feedback på ideer og manus underveis. Sånt blir det ofte bra filmer av. Enda mere spennende er det likevel med de filmene som kommer inn helt fra sidelinjen, slik "Awesome Magician" gjorde.

Rundt årsskiftet bestemte klassen seg for at de i små grupper skulle lage filmer som skulle bevise deres modenhet og klarhet for langfilmprosjektet. Det endte med at en av seks grupper hadde en film klar ved deadline, og omtrent samtidig ble langfilmprosjektet lagt dødt. Mer om konsekvensene av det i neste blogg.

Håkons gruppe brøt også sammen, men i steden for å stille uten film, serverte Håkon oss et en-mannsarbeid, tenkt ut, skrevet, filmet, regissert og klippet av han selv, med tre av elevene i klassen som skuespillere. Som lærer hadde jeg ikke noe input i prosessen i det hele tatt - filmen var der bare plutselig, og mye viktigere: jeg hadde ingen innvendinger eller forslag til forbedringer i det hele tatt.

Filmen tok pusten fra oss alle sammen fra start til slutt. Årets første autaur-pris går uten tvil til Håkon Rydland! Nyt magikeren!

0 kommentarer: