fredag 24. desember 2010

Buskerud folkehøgskole 2009-2010

Avslutningsvideo fra forrige skoleår:

mandag 16. august 2010

Pre-innspilling making of-dokumentar om Kerosene



Det var egentlig meningen at Magnus og Erik skulle dokumentere hele innspillingen av Kerosene, men to filmcrew på veldig små locations, med uerfarne alle, ble mye, så i steden laget de denne stemningsrapporten fra akkurat tiden rundt oppstarten av innspillingen, våren 2009.


søndag 8. august 2010

Ny lærer på Film

Denne høsten kommer Frode Andersen til å være lærer for Film-klassen. Frode er manusforfatter, nyutdannet fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer, og allerede i gang med å jobbe profesjonelt med spillefilmmanus.

Frode var gjestelærer på Film i vår, og det prosjektet kan du lese om her.

Les intervju med Frode på nyhetsbloggen!

Det er fortsatt noen ledige plasser igjen på hovedgruppe Film.

torsdag 5. august 2010

True Colors - Elevfilm



Dette er den siste av de tre filmene klassen laget i samarbeid med Kreativ Skriving denne våren. De andre er 3 og Afrika.

Filmen er ikke egnet for barn!

3 - Elevfilm



Dette er en av filmene fra samarbeidsprosjektet med Kreativ Skriving i år. En av de andre, Afrika, kan du se her, og dette blogginnlegget forteller mer om samarbeidsprosjektet.

Her er elevenes egne beskrivelse fra YouTube:
En film laget ved Buskerud Folkehøgskole, Heimtun, 2009/2010. Regi og kamera, Ingrid Sudbø, klippet av Trine Nysveen. i Rollene: Jesper Åsend, Martine Khile Dalsrud, Amy Beyer, Kine Nossen, Ingrid Haugsrud og Marthe Svoren. Andre som deltok på prosjektet; Stian Uvaag og Aleksander Opedal.

onsdag 4. august 2010

Kerosene nesten ferdig!


Kerosene, langfilmen som ble spilt inn av 2008/2009-kullet, klippes ferdig i disse dager. Den kunne trenge en omgang i After Effects, men vi satser på å få en versjon som kan ses av de som har vært involvert i å lage den.

Planen etterpå er å gjøre et hederlig forsøk på å få den inn på festivaler, og deretter legge den ut til gratis nedlasting på nettet, under en Creative Commons-lisens.

Filmen er en drøy time lang.


fredag 30. juli 2010

Øvelsesscene

Hver høst pleier elevene å lage øvelsesscener, der de får ca. en side fra et manus og gjør sin egen tolkning av den. Elevene jobber i grupper, og rollene som regissør, produsent, klipper og kameramann roterer, slik at alle får prøve alt.

Enkelte øvelsesscenere blir så bra at de er verdt å se som en egen liten film, som denne, basert på en enkelt scene fra Todd Solondzs film 'Happiness'.


Her er det Aleksander Opedal som har regi, Håkon Rydland kamera, klippingen er gjort av Frederik Økland, og Ingrid Sudbø var produsent. Skuespillerne er Andreas Fosse Malmnes og Kine Nossum fra teaterklassen.